DOTKNI SE PÍSKU 2016

Městská slavnost „DOTKNI SE PÍSKU 2016“
Již po čtyřiadvacáté v novodobé historii se uskutečnila městská slavnost „Dotkni se Písku“.

        V rámci slavností v sobotu 11.června 2016 ČMMJ Okresní myslivecký spolek Písek spolu Lesnickými školami a Měú.Písek odboru životního prostředí celé dopoledne v Palackého sadech v Písku vystoupil s programem " MYSLIVCI PÍSKU ". Postupně se představil klub trubačů OMS Písek spolu s trubači Lesnických škol Písek, ukázkami loveckých halali a signálů. Navázala ukázka vábení jelenů a ostatních druhů zvěře s výkladem pana Františka Pavlíčka a dvou studentů Lesnických škol Písek, Zdeňka Otty a Daniela Kaprála. Po velice pěkné ukázce vábení, vyhlášena soutěž pro přítomné návštěvníky, přihlásili se dva pánové a jedna dáma, každý obdržel  diplom a drobnou cenu. Na prvním místě Petr Vajner z Karlových Varů.

Následovalo představení jednotlivých plemen loveckých psů s velice pěkným a podrobným výkladem paní Ing. Zuzany Urie, dále ukázky výcviku loveckých psů pod vedením člena kynologické komise OMS Písek Aleše Rota.

        V průběhu celého dopoledne ČMMJ OMS Písek připravil pro děti a mládež, dvě vědomostí soutěže z přírodovědných znalostí a znalostí plemen loveckých psů. Soutěží se účastnilo celkem 57 dětí ZŠ. Pro nejmenší děti potom malování obrázků zvířat. Pro všechny připraveny sladkosti, diplomy a pro šest nejlepších v soutěžích připraveny drobné ceny.

        Celé dopoledne byl velký zájem veřejnosti i dětí o ukázky i soutěže, což nás velice, potěšilo a  rádi zase příští rok na slavnosti opět program připravíme.

 

Josef Kloboučník

místopředseda-jednatel OMS Písek